torstai 18. heinäkuuta 2013

Viikko 7: keskiviikko

Vuorossa oli "Tee rauhallinen ja rento 15 min juoksulenkki." 
Joo-o. Täytyy kyllä sanoa, että rento ei kuvaa eilistä menoa. Olis tarvinnut venytellä kunnolla myös lepopäivänä, eikä pelkästään lenkin jälkeen maanantaina. Oli nimittäin melko kireät ja jäykät jalat eilen.
Tiistaina olikin pakko pitää lepoa, kun vasen jalka tuntui hieman aralta. EI varsinaisesti ollut kipeä, mutta kävellessäkin välillä vähän vihlaisi tia aristi. Katsoin paremmaksi taas vaihtaa lepoa ja juoksua päittäin.

No mutta 15 minuuttia ei sinänsä ollut paha. Nyt se jo tuntuu ihan kivalta paätkältä juosta, mutta jalkojen kankeus teki etenemisestä työlästä ja kiepeää. Ei olis kyllä varttia pidempää jaksanutkaan.
Mut siitä huolimatta, että kokonaisuudessaan tuntui juoksu varsin kireältä, hetkittäin se sujui paremmin. Mikä tietysti kostautui heti... Eli heti kun alkoi juoksu tuntua kevyemmältä, huomaamattani kiristin tahtia, jolloin jalat muuttui taas entistä kireämmiksi. Ja yritin juosta mahdollisimman alhaisilla sykkeillä ja oikeastaan sykkeitä seuraamalla huomasinkin, että nyt vauhti kiihtyy. Ja sitten ku jalat väsyy ripempään tahtiin niin pitää tehdä enempi töitä myös siinä hiljaisemmassa tahdissa, niin sykkeet oli aika vaikea saada pidettyä maltillisissa lukemissa. Tasaisen rytmin ylläpitämiseen pitää vielä panostaa...

No aika hyvin sain pidettyä sykkeet 160-168 välillä, paitsi lopun iso ylämäki nosti hetkeksi jopa 180 puolelle. Mutta rauhallinen osuus onnistui kohtuullisesti. Rento ei. Aika jäykkää menoa oli.

Tänään pitäis juosta taas 5 km ohjelman mukaan. Saa nähdä kuinka pitkän lenkin pystyy juoksemaan, jos tänäänkin on yhtä jäykkää venettelyistä huolimatta. Tai jos illalla sataa kaatamalla, pidän option juosta vasta huomenna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti