tiistai 9. heinäkuuta 2013

Viikko 6: maanantai (tai oikeasti jo tiistai)

No niin viikko meni taas sairastellessa... Jokohan alkais riittämään? Tuntuu että viikon saa olla terveenä ja taas joku tauti iskee päälle.

Niin se sitten koitti taas tervepäivä ja lenkkipäivä.
"Juokse 9 min. Käänny pitämättä taukoa. Juokse 9 min kotiin." -harjoitus oli ohjelmassa eilen. Rankalta tuntui viikon tauon jälkeen, mutta jaksoin. Alussa juoksu tuntui jopa mukavalta. Siis tuntui että askeltaminen oli jotenkin kevyttä ja rullaavaa. Sellaista fiilistä harvoin on. Nopeastihan se olo kyllä katosi. 11 minuuttia meni ihan ok ja sen jälkeen alkoi todella puuduttaa. Sitten alkoi sellanen minuutti minuutilta eteneminen. Koko ajan tsekkas kelloa ja aina vaan ajattelin, että kokeillaan nyt vielä yksi minuutti, ja vielä yksi minuutti ja vielä minuutti. Ja lopulta se täyttyi se 2 x 9 minuuttia. Ja viimiset 500 metriä oli ylämäkeä. Välillä loivempaa ja välillä jyrkempää. Kyllä oli jalat hyytelöä lopussa. Ja kotiin päin aika loppui n. 100 metriä ennen kotia. Eli vähän hitaammin tuli kotiin päin hölköteltyä.

Niin ja sykemittari kertoi, että keskisyke oli 168, huippusyke 179. Kaloreita kului joku 140 ja lenkin pituus 20 minuuttia. Muita tietoja en muista, enkä jaksa kaivaa niita mittarista.


Ja tän viikon lopulla (sunnuntaina) pitäis juosta 5 km. Not gonna happen. Ensinnäkin: A) lauantaina on tiedossa häät ja sunnuntaina on tietty vähän krappe juhlinnasta, että jää kyllä juoksut juoksematta. Menee siis maanantaille. B) en kyllä jaksa vielä 5 km juosta. Nyt juoksin 18 minuutissa n. 2 km ehkä vähän yli. 5 km tällä vauhdilla tekis ajallisesti 45-50 minuuttia. En jaksa niin kauaa hölkötellä...
Eli tarvii alentaa matkatavoitteita. Jos nyt ottais tavoitteeksi sitten, että viikon päästä juoksisi tuon 3,5 km lenkin kokonaan. Siihen menee ehkä reilu puoli tuntia. Ehkä siihen pystyis.


Tänään onkin kävelylenkin vuoro. Nää on mukvia treenejä. Leppoisia. :)


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että löysin sun blogin! Tahkoan samaa juoksuohjelmaa, nyt viikko 6. Sunnuntaina siis 5km, ei kyllä tule onnistumaan. Tähän asti sujunut kohtuullisesti, mutta jotenkin viikot 5 ja alkanut 6 tuntuvat harppaukselta edellisiin verrattuna. Eilisen (juokse 8min + 8min) lenkki sakkasi alusta loppuun asti. Ohimenneet pikkutytötkin katsoivat silmät soikeina, kun puuskutin naama punaisena ohi =O

    Tänään kävelyä 30 min, ihanaa.

    VastaaPoista