torstai 11. heinäkuuta 2013

Viikko 6: keskiviikko

Jippijaijee!

Siis siitä hyvästä, että omia rajoja on taas venytetty. Mää oon lähinnä ihmeissäni, että musta löytyy tälläistä päättäiväisyyttä enkä ole luovuttanut. Mun perisynteihin on kuulunut luovuttaminen siinä kohtaa kun alkaa tuntumaan pahalta (siis ennen ku oikeesti tuntuis pahalta)*. Nyt olen venyttänyt rajojani ja tahtoani ja olen selvinnyt. Mahtavaa. Vaikka ei aina tunnukaan hyvältä, niin silti on eteenpäin menty.

Tänään  mentiin eteenpäin 24 minuutin verran. Siis sehän on jo melkein puolituntia! Tänään siis ohjelmassa oli "Juokse 12 min, käänny. Juokse 12 min kotia kohti taukoa pitämättä" -harjoitus. No mä jätin taas kotiin päin kääntymiset ja juoksin lenkkiä. Ja juoksin = hölkkäsin siis 12+12 minuuttia putkeen eli 24 minuuttia.
Juoksusta jäi hassu fiilis. Juoksu tuntui tosi vetelältä, ja vauhti oli aika hidasta. 24 minuutissa etenin n. 2,8 km eli keskimäärin vähän hitaammin kuin aiemmin. Hassua tässä oli se, että vaikka hölkkä oli vetelää ja sai tehdä joksenekin kovasti töitä niin hengittäminen oli kevyttä ja helppoa. Silti sykkeet oli aika korkealla. Ja toinen hassu juttu. Vaikka jalat oli raskaat ja meno löysää ja piti tosissaan tehdä töitä, että pysy edes joku rytmi, niin tuntui, että olis jaksanut pidempäänkin. Outoa. Mutta ihan jees fiilis jäi kokonaisuudessaan. Ja hemmetti soikoon! 24 minuuttia!

Menin taas tuota 3,5 km lenkkiä, jonka ajattelin maanantaina kokonaisuudessa juosta. Nyt juostessa ei jäänyt vajaaksi kuin n. 700 m** eli eiköhän siitä maanantaina selvitä, ja jos tuntuu olo kohtuulliselta, niin teen pienen kiepahduksenlisää ja lenkille tulis kokonaisuudessa mittaa n. 4 km. Katotaan sitten mikä fiilis on. Nyt siis kävelin viimiset sadatmetrit ja aikaa kaikkineen lenkkiin meni 30 minuuttia eli juosten pitäis mennä vähän vähemmän.

Tän lenkin keskisyke oli 172 ja huippusyke 184. Aika tykytystä. Kaloreita kului 190 ja risat.

Niin ja muutama viesti aiemmin pohdin sitä hyvän olon tunnetta. Tänään se tuli lenkin jälkeen suihkussa. Itse suoritus on yhtä helvettiä, mutta kun sen on tehnyt ja saa pestä hiet iholta, tuntuu tosi hyvältä. Hyvillä mielin sai lösähtää sohvalle tänään.








* Ja tämä asia pätee myös muihin elämän osa-alueisiin, ei pelkästään liikuntaan. 

** Ja siis se aika loppui juuri kivasti ennen ku alkoi tuon n. 700 metriä pitkä YLÄmäki osuus. Pelkkää ylämäkeä kotiin päin... 

HUOMIOITA LENKKIPOLULTA: Älä laita sellaisia pikkareita jalkaan, jotka alkaa ikävästi hiertää pervaossa... 

2 kommenttia:

  1. Sulla on ihan karmeen korkeat sykkeet! Pitäis olla jossain 130-160 pintaan keskisyke... Hidasta vauhtia vielä vähän lisää jos mahdollista. tuolta esim: http://kuntoplus.fi/liikuntatestit/laske-harjoittelusykkeesi

    VastaaPoista
  2. Joo mulla on kovat sykkeet. Osittain varmasti huonosta kunnosta johtuen ja osittain ns. sukurasite. Kauheesti en voi vauhtia hidastaa, ku sit menee kävelyksi :D Ja kävellessäkin nousee sykkeet 140-150.
    Ton testin mukaan kuntoliikunnassa ihanteellinen sykealue olis mulla ihanteellinen sykealue on
    157 - 174. Että aika likelle menee, mut pikkasen ehkä korkeat. Mullahan ei leposykekään oo mikään matala, ei ole koskaan ollut. Mutta ehkä noita syketasojakin saa vähän alemmas ku kunto nousee.

    Mä vaan elän tälleen nopeammalla sykkeellä :D Joopa joo. Patalaiska.

    VastaaPoista